Minden kategória

Hírek és események

A Németországba exportált SWM G01-et a német felhasználók kedvelik

Idő: 2022-11-14 Találatok: 221

Az egyre bonyolultabb világgazdasági helyzetben Németország magas rangú vezetői hivatalba lépése után november 4-én először Kínába látogattak. Bár csak alig több mint tíz órát maradtak, ennek nagy jelentősége volt. A delegációk listája szintén jelentős figyelmet kelt. A kísérő üzleti vezetők között van Zipse, a BMW elnöke és Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója.

11

Idén ünnepli a Kína és Németország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját. A kereskedelem mindig fontos láncszem a két ország közötti cserekapcsolatok előmozdításában, az autóipar pedig kétségtelenül a kapcsolat elengedhetetlen része. Az elmúlt két évben, az új energiaiparra való átállással számos német vállalat növelte befektetéseit Kínában. Ezzel egyidejűleg egyre több kínai autóipari vállalat kezdte bejelenteni az európai piacra lépést.

22

01

Európából származik és Európa felé tart

A járvány 2020-as kitörése óta a kínai autóipari lánc ellenálló képessége fellendítette az exportpiacot. A vonatkozó statisztikák szerint az exportpiacon az értékesítési volumen 2021-ben elérte a 2.138 millió darabot, ami 102%-os éves növekedést jelent. 2022 januárja és szeptembere között az exportpiacon az értékesítési volumen elérte a 2.27 millió darabot, ami 51%-os növekedést jelent 2021 azonos időszakához képest --- ezek között számos kiváló „Made in Chongqing” termék található. A Chongqing Városi Kereskedelmi Bizottság által kiadott hírek szerint 2022 első felében Chongqing teljes járműexportja 48.2%-kal nőtt. Sok kínai autógyártó, mint például az SWM, túljutott a növekvő nyersanyagárak és a növekvő logisztikai költségek, valamint a tengerentúli piacok kibővüléséből adódó nehézségeken.

33

November 5-én egy sor SWM G01F jármű készen állt a szállításra a Fuling Ipari Parkban, Chongqing és Shineray nagyszabású indulási ünnepséget tartottak. A hírek szerint ez a Shineray első tétele az európai piacra exportált személygépkocsikból.

44

A 2016-ban alapított SWM egykor népszerű terepjáró márka volt Európában. Az East Shineray felvásárlása után új arculattal vált ígéretessé a hazai személygépkocsik között. Jelenleg az SWM márkanév alatt számos SUV modellt fejlesztettek és dobtak piacra, mint például az SWM Big Tiger, SWM G01, X7, X3 stb.

55

A Németországba exportált modell ezúttal az SWM G01F, amelyet kompakt SUV-ként pozícionálnak. A SUV-ra szabott szárnyfesztávolságú első rácsok, a szabályos karosszériavonalak és a sportkocsik dinamikus kiegészítői erővel telivé varázsolják a teljes járművet. A piros-fekete belső díszítés, a kristály váltógomb és az elektronikus rögzítőfék sok finomságot és sportosságot ad a tágas és átlátszó belső hangulathoz.

66

Ami a teljesítményt illeti, ezt az új modellt az 1.5T S-power új generációjával és egy 7 fokozatú, nedves DCT duplakuplungos sebességváltóval szerelték fel, amely 115 kW maximális teljesítményt és 212 N·m maximális nyomatékot tesz lehetővé. A jelentés szerint ez a hajtáslánc az olasz kutatóintézet és a hazai K+F csapat által beállított után kiváló gyorsulási és gazdaságos teljesítményt mutat. Mint mindannyian tudjuk, jelenleg a belföldi személygépkocsik által követett Kína VI emissziós szabvány valamivel szigorúbb, mint az Európa VI. Az SWM járművek sikeres németországi exportja csak teljes mértékben bizonyítja a termék erősségét, amely Európából származónak és Európa felé tartónak mondható.

77

Az SWM mindvégig mélyen részt vett a terepjárók piacán. A kínai fogyasztói igényekkel kombinálva hétüléses SUV-t fejlesztett ki és gyártott, amely jelentős részesedést ért el a piaci szegmensekben. 2019-ben véget ért a személygépkocsi-piac az egymást követő évek növekedésének fejlesztési osztalék időszaka. Ebben az időszakban a KENBO, a BISU, a BORGWARD és a ZOTYE márkák kiszorultak vagy marginalizálódtak, az SWM Motors pedig a mai napig fejlődött kitartásával és erejével. Egy ilyen éles versenykörnyezetben ez a magánjármű-gyártó cég mindig is megőrizte éles piaci érzékét, és szilárd költségkontroll képességgel rendelkező divatos megjelenés, elfogadható ár és megbízható minőség vált az SWM Motors megkülönböztető termékcímkéjévé.

02

A "Made in Chongqing" nemzetközi víziója

A múltban Kína exportja főként Ázsia és Afrika elmaradott országaitól és régióitól függött. Manapság Kína tele van önbizalommal, hogy járműveket exportáljon Európa fejlett országaiba. "

88

A korai években, amikor először lépett be a kínai piacra, az SWM tudatosan hangsúlyozta az európai járművek jellemzőit, mert akkoriban sok kínai fogyasztó érezte úgy, hogy az Európában gyártott termékek megbízhatóbbak. Az elmúlt két évben azonban a tengerentúli vállalkozásokkal kapcsolatban egyértelműen érezhető volt, hogy számos régióban, sőt a fejlett országokban is nyilvánvalóan javult a kínai márkák ismertsége. Ma a kínai márkák által gyártott járművek ugyanolyan jók, mint a külföldiek, és még költségelőnyök is vannak." Az SWM tengerentúli üzletágáért felelős kolléga osztotta meg a márkapromócióval kapcsolatos érzéseit az évek során.

99

A hazai exportőrök Cui Dongshu csapata által közzétett regionális megoszlása ​​szerint a legjobb tartományok és városok közé tartozik Sanghaj, Anhui, Zhejiang, Chongqing és Shandong. 2022-ben Chongqing autóexportja 10%-ot tett ki. Chongqing azért kerülhet a legjobb kínai városok közé, mert egyrészt tökéletes autótámogató ipari klaszterrel rendelkezik, amely versenyelőnyt biztosít az alacsony költség és a magas költség-teljesítmény arány révén, másrészt pedig előnyöket élvez az „Öv és út kezdeményezés” támogatása.

100

A "Made in Chongqing" nem hirtelen jelenik meg a tengerentúli piacokon, mert a helyi vállalkozások soha nem csökkentették nemzetközi látásmódjukat. Például a Németországba járműveket exportáló SWM Motors ezúttal a Shineray-hez kapcsolódik. Az 1997-ben alapított Shineray egyike az 500 legnagyobb kínai gyártó vállalatnak, amely négy ágazatban tevékenykedik: autóipar, motorkerékpár, univerzális mezőgazdasági gépgyártás, intelligens utazás és pénzügyi lízing. Az alapítás kezdete óta tengerentúli piacokat alakított ki. Jelenleg termékeit a világ közel 50 országába és régiójába exportálják.

110

A jelentések szerint az SWM Motors együttműködési megállapodást írt alá a FinDreams Powertrain vállalattal, hogy aktívan végrehajtsa az új energiaiparra való átállást. A későbbi hibrid és tisztán elektromos járművek rendezett fejlesztésével az SWM export üzletága tovább bővül.

Utóirat: "A mai világ egy évszázada nem látott mélyreható változásokon megy keresztül", de a gazdasági globalizáció általános trendje nem fog változni, és a minták kiegyenlítése fontos ötlet a közös jövő és érdekek közösségének kialakításához. A vonatkozó statisztikák szerint 2021-ben a Kínába irányuló német export 103.56 milliárd eurót, a Kínából érkező import pedig 142.96 milliárd eurót tett ki. 2015 óta Kína már hat egymást követő évben Németország legnagyobb kereskedelmi partnere. Akár exportált, akár importált, az autók és az autóalkatrészek az egyik legfontosabb árucikkek. Manapság minden ötödik Kínában eladott személygépkocsi német márka gyártmánya. A független márkák térnyerésével és fejlődésével, valamint a két ország közötti kereskedelem folyamatos elmélyülésével az olyan márkák, mint az SWM motorok, megvan az esély arra, hogy több európai fogyasztó ismerje meg, és népszerűvé váljanak a helyi felhasználók körében.